7 Petua Menangani dan Merawat Bibir Kering Dengan Cepat

Menangani dan Merawat Bibir Kering Dengan Cepat - Bibir anda kelihatan kering setiap hari? Pasti ia akan mengganggu aktiviti harian anda. Bukan soalan aktiviti yang terganggu tetapi keyakinan akan turut merasa. Bagi mereka yang mempunyai berbagai-bagai cara dilakukan tetapi masih gagal mengatasi dan merawat bibir Kering, mungkin tips yang kami berkongsi hari boleh membuat bibir anda menjadi normal semula. Baik bagi orang yang tidak serius dengan maklumat ini anda boleh terus merujuk secara jelas di sini;


Lemon dan Madu
Lemon dan madu dalam kombinasi boleh menyembuhkan bibir kering chapped dan dengan cara yang cekap. Lemon boleh memberi kesan pengelupasan kulit, kulit pembersih dan exterminator dalam beberapa mati sel-sel kulit. Lemon dan madu yang digabungkan melangkah hanya beberapa titik sahaja. Perlu dioles-Sapukan pada bibir. Memohon 2 kali dalam satu hari. Mengambil lihat pada keputusan yang cukup bagus dari awal.

Gunakan bibir balsem
Diligent memakai lip balsem boleh jadi lain-lain langkah-langkah untuk mengelakkan bibir kering. Cari yang kaya dengan pelembap bibir balsem mengandungi minyak semula jadi, dan memberikan label SPF (faktor perlindungan matahari), yang boleh melindungi bibir anda dari matahari dipanggil seorang daripada mereka menyebabkan bibir kering.

Lobak Merah 
Lobak merah adalah salah satu sayur-sayuran yang mempunyai manfaat sebagai pelembap semulajadi untuk bibir dan kulit anda. Melangkah dengan memarut 1 batang lobak merah dan kemudian peraslah sehingga wortelnya sari diperolehi. Minum jus lobak merah ia kerap dan anda boleh memoleskan jus bekas Lees pada bibir dengan cara sekata. Bukan sahaja begitu kuat untuk mengendalikan bibir kering dan chapped, Lees jus lobak merah, bekas juga begitu baik untuk membuat warna bibir anda yang lebih cerah. 

Banyak Makan Buah Segar
Makan buah-buahan yang mempunyai banyak kandungan air pertama juga membantu agensi yang lebih segar dari dalam. Banyak vitamin dalam buah-buahan segar boleh memberikan nutrien kepada badan. Iaitu berpuasa masa badan Adakah perolehan secara besar-besaran, jadi membantu menjadikan perkara dengan pengambilan buah-buahan segar yang sihat seperti ini.

Mentega dan Minyak Kelapa
Bukan sahaja mentega ini begitu cekap di dapur itu sebenarnya juga boleh menjadi berguna untuk merawat bibir kering dan chapped. Rentak beliau, memberikan minyak kelapa atau mentega pada bibir anda setiap kali kelihatan kering. Kandungan asid lemak yang terkandung di dalam minyak kelapa dapat merawat kulit kering bibir dan melembapkannya. Di samping itu, mentega dan minyak kelapa juga membantu menghilangkan warna gelap bibir.

Buah Jeruk
Buah-buahan sitrus adalah kaya dengan vitamin a yang boleh melembapkan kulit bibir sambil menangani bibir kering dan pecah. Anda boleh menggunakannya dengan cara yang jelas atau di buat jus. Baik, jika anda mahu untuk memproses jus tersebut dikeluarkan, makna yang cukup. 3 buah-buahan citrus diadun, beri 50 ml air, 20 ml air gula dan 200 gram kiub ais. Terikan dan minum 2 gelas dalam sehari, kedua-dua sebelum dan selepas makan.

Timun 
Mempunyai C vitamin yang begitu berkesan untuk melembapkan bibir secara semulajadi. Rentak beliau ialah dengan mengurut perlahan-lahan di kawasan bibir dengan memakai hirisan timun. Urut makcik dengan hiris timun ini minimum 2 kali sehari dengan kerap.

7 Petua Menangani dan Merawat Bibir Kering Dengan Cepat | Unknown | 5