10 Petua Hilangkan Pening Kepala Migrain

Petua Hilangkan Pening Kepala Migrain - Terdapat banyak ubat dengan atau tanpa preskripsi yang boleh membantu melegakan gejala-gejala Migrain, tetapi tiada ubat yang boleh menyembuhkan Migrain, Tetapi terdapat cara untuk mengatasi Migrain tanpa ubat-ubatan. apa dia?

Petua Hilangkan Pening Kepala Migrain 

Walaupun tidak ada ubat yang benar-benar boleh mengubati Migrain ini, tetapi dengan membuat perubahan kecil dalam anda diet dan gaya hidup boleh mengurangkan kekerapan dan keterukan Migrain. 

Dilapurkan oleh Dailymail, Isnin (25/10/2010), berikut adalah beberapa perkara yang boleh dilakukan untuk mengatasi Migrain tanpa ubat-ubatan:

1. Mengelakkan Pencetus 

pencetus Migrain antaranya rokok (Nikotin boleh mengecilkan salur darah di dalam otak), terlalu banyak senaman berat, tekanan, perubahan corak tidur, sakit kepala, leher, masalah gigi, makanan tertentu, yang kuat, cahaya bau-bauan dan menstuasi.  

2. Memberi perhatian kepada gula di dalam darah 

tahap jatuh dalam tahap gula dalam darah boleh mencetuskan Migrain kerana ia membawa kepada glukosa dilepaskan ke dalam aliran darah, menyebabkan tekanan darah meningkat. Makan kerap setiap 4 jam dan tidak lebih daripada 12 jam semalaman tanpa makanan.

Memilih makanan dengan Indeks glisemik rendah yang seperti buah-buahan dan sayur-sayuran, yogurt dan keju rendah lemak. Elakkan makanan dengan GI tinggi seperti roti putih, pastri, minuman manis dan gula-gula. 

3. Semak Pengambilan Kafein 

Pengambilan terlalu banyak kafein boleh menyebabkan salur darah sekitar otak menjadi terlalu terhad, yang boleh mencetuskan Migrain yang. Lebih daripada 300 mg kafein sehari (3 cawan 5 cawan kopi atau segera) boleh menyebabkan masalah. Cuba mengurangkan atau beralih kepada minuman tanpa kafein. Coklat juga mengandungi kafein. 

4. Makanan aditif atau perisa (BTP) 

Ramai orang melaporkan sensitif dengan makanan aditif seperti monosodium glutamate (MSG), hasil (pemanis tiruan), tartrazine (pewarna kuning digunakan untuk warna dan minuman fizzy marzipan), Sulfite (dijumpai dalam anggur) dan sodium benzoat (dijumpai dalam udang, minuman ringan, marjerin dan gula-gula).

5. Kunyah Jehe / halia

Halia boleh melegakan masalah loya dan penghadaman yang cenderung untuk mengiringi simptom Migrain. Halia juga boleh menghalang kesan prostaglandins, iaitu bahan yang boleh menyebabkan radang pembuluh darah di dalam otak dan mencetuskan Migrain yang. 

6. Peningkatan kadar Serotonin 

Tahap kajian telah menunjukkan tahap rendah serotonin dalam penghidap Migrain. Makan makanan kaya dengan protein seperti ayam, ayam Belanda, telur, produk tenusu, pisang, tarikh, gandum, beras, kacang dan benih untuk meningkatkan tahap serotonin.  

7. Minum air Putih

Dehidrasi juga boleh mencetuskan Migrain. Tisu sekitar otak terdiri daripada air, supaya Bilakah kehilangan bendalir rangkaian akan mengecut, menyebabkan kerengsaan dan kesakitan. Minum antara 1 dan 2 liter air sehari boleh mengurangkan keterukan, jangka masa dan kekerapan serangan Migrain.

8. Vitamin 

5HTP yang digunakan untuk membuat serotonin supaya ia boleh membantu untuk mengurangkan kelemahan tubuh terhadap serangan Migrain. Butterbur dan Koenzim Q10 juga dipercayai untuk membantu mengelakkan Migrain. 

9. Makan makanan yang kaya dengan magnesium 

Magnesium yang kekurangan boleh menyebabkan penurunan darah ke otak dan juga mengurangkan gula dalam darah, kedua-duanya memberi kesan serangan Migrain. Makanan seperti sayur-sayuran hijau, tomato, kekacang, bijirin, gandum, kentang, oat, kacang pis dan tambahan yis mengandungi banyak magnesium.  

10. Yoga 

Boleh membuat anda berehat, mengurangkan tekanan dan melegakan sakit dan sakit. Yoga juga boleh melegakan kekejangan pada leher dan bahu untuk mengelakkan berulang lagi simptom Migrain.

Memang lepas beberapa cara untuk mengatasi Migrain, nasib baik Jangan lupa untuk berdoa kepada Allah SWT untuk penyembuhan.

Demikian beberapa faktor tercetusnya Migrain, semoga boleh memberi manfaat kepada pembace semuanye anda juga boleh membaca Punca Bermulanya Migrain
10 Petua Hilangkan Pening Kepala Migrain | Unknown | 5