Cara mengatasi Faraj kering, Mengekalkan Hormon & Feminin Pain PH

Cara menangani Faraj kering pade wanita menjadi topik yang sering dibincangkan oleh wanita. Mendekati umur menopaus, wanita biasanya mempunyai masalah dengan kewanitaan seperti vagian kering dan kurang anjal. Masalah Faraj kering tak hanya dihadapi oleh wanita sebelum menopaus, tetapi juga jarang mengalami masalah pade Faraj kering. Tetapi bagi belia dan kanak-kanak moden hari ini, masalahnya agak mudah dikendalikan kerana sebab itu bukan faktor umur tetapi faktor PH ketakseimbangan atau tekanan.

Cara menangani Faraj kering pade wanita 

Cara Mengatasi Faraj Kering : Faktor Punca Faraj Kering

Masalah faraj kering adalah kerumitan yang sangat mengganggu, terutamanya dalam aktiviti seksual sehingga banyak petua kesihatan yang muncul tentang bagaimana mengatasi faraj kering. Sebelum menangani masalah kewanitaan ini, kirannya perlu kita ketahui apa pun punca Faraj kering. Salah satu sebab utama ialah kekurangan estrogen. Hormon estrogen adalah hormon yang mengawal masalah kewanitaan. Penyebab hormon estrogen berkurangan yang boleh disebabkan oleh penggunaan ubat-ubatan yang mengandungi decongestants, douching atau intestinal cleansers, dan yang terakhir ialah faktor stres. Maklumat yang lebih tepat akan diperoleh dengan melawat beberapa halaman di laman web ini. Kami hanya menyediakan maklumat yang dipercayai untuk pembaca.

Cara mengatasi Faraj kering: Tips untuk Mencegah dan Mengatasi

Dengan melepaskan penyebab kekeringan Faraj, make kita dapat mencari cara untuk mengatasi Faraj kering. Elakkan stres kerana tekanan yang berlebihan menghalang pengeluaran hormon estrogen. Lakukan diet yang seimbang dengan penggunaan isoflavon makenan yang tinggi ini dapat mengekalkan pengeluaran estrogen. Mengekalkan keseimbangan nutrisi dengan memaken banyak asid lemak penting seperti yang terkandung dalam omega 3 juga sangat membantu mengatasi masalah Faraj kering Akhirnya menjage keseimbangan pH kawasan wanita dengan mengehadkan penggunaan cairan pembersih Faraj.

Sekiranya langkah-langkah di atas telah dilakukan tetapi tak mendapat keputusan, segera kunjungi pakar untuk mendapatkan rawatan lanjut seperti terapi estrogen wanita. Terima kasih
Cara mengatasi Faraj kering, Mengekalkan Hormon & Feminin Pain PH | Unknown | 5