Care Menyimpan Susu Dengan Betul Tuk Wanita Pekerja

KasihPetua.Com- Sebagai seorang ibu, adakah anda tahu care menyimpan susu dengan selamat dan sihat? Dalam kes ini, terdapat banyak jenis susu yang biasa digunakan, terutamanya oleh bayi. Nah, ingat bahawa setiap susu mempunyai ciri-ciri sendiri. Oleh itu, perlu diperhatikan berkaitan dengan care menjaga ASI dengan selamat dan sihat.


Care Simpan Susu Payudare Secare Praktikal

Adakah anda seorang ibu menyusu? Anda mahu mengekalkan susu anda? Mengapa tidak? Di sini, care yang betul untuk menyimpan susu akan disampaikan dengan praktikal dan pasti selamat untuk dikonsumsi bayi. Sebelum anda pergi ke pejabat atau melakukan aktiviti tertentu, anda perlu mengepam susu terlebih dahulu dan meletakkannya dalam botol. Kemudian, letakkan botol ke dalam peti sejuk supaya tahan lebih lama. Perlu diingat bahawa susu yang disimpan dalam peti sejuk beku maksimum selama 24 jam. Nah, jadi bagi anda yang bekerja pade saat menyusukan bayi, tidak perlu susah payah memikirkan perkare yang sukar.

Care Simpan Susu Murni untuk Penggunaan Selamat

Sekiranya bayi anda menggunakan susu selain daripade susu ibu, maka berikut harus diperhatikan. Yang pertama ialah jika anda membeli susu murni ini, lebih baik jika anda memasak susu terlebih dahulu, sebelum ia akan disimpan. Dan bagus jika anda melakukan care yang betul untuk menyimpan susu di dalam peti sejuk. Walaupun anda tidak mempunyai peti sejuk, lebih baik jika anda menambah baking soda apabila dimasak dan didinginkan dan juga dimasukkan ke dalam tempat yang ketat. Dan juga anda akan mendapat banyak maklumat daripade melawat semua halaman di laman web ini.

Nah ibu-ibu, bagaimana pendapat anda dengan menyimpan susu? Praktikal dan selamat bukan? Sila ambil perhatian sebagai langkah pertama untuk menentukan jenis susu yang digunakan. Ini kerana setiap susu akan mendapat pengendalian yang berbeza untuk menyimpannya. Oleh itu, pilih care yang betul untuk menyimpan sususesuai dengan jenis susu.

Terimakasih semoga artikel ini dapat bermanfaat bagi pembaca semua

Tags: pelbagai jenis susu, penyimpanan penyimpanan, penyimpanan susu ibu, susu pam, penggunaan susu, jenis susu tulen, menambah baking soda

Care Menyimpan Susu Dengan Betul Tuk Wanita Pekerja | Unknown | 5